אדריכל טוב יגבש לכם תוכנית מקצועית ומפורטת לבנייה או לשיפוץ של הנכס שלכם. אדריכל מצוין יבין את הרצונות הכמוסים שלכם שאתם אפילו לא יכולים להסביר במילים, יתרגם אותם לתוכנית שתסייע ליצור את הנכס שתמיד חלמתם עליו וילווה אתכם בכל נקודה בתהליך הזה – החל מגיבוש הרעיון הראשוני והתכנון דרך הגשת האישורים לרשויות ועד לנוכחות בשטח בעת הבנייה או השיפוץ כדי לוודא שהשאיפות שלכם ממומשות במלואן.
אם אתם עומדים להתחיל תהליך של בנייה או שיפוץ ורוצים להכיר קצת יותר את העבודה האדריכלית שתתבצע בעבורכם, אנחנו כאן כדי להכניס אתכם לתוך עולמו של איש המקצוע שילווה אתכם במסע המרגש הזה. כך נראה תהליך העבודה של אדריכל – שלב אחר שלב.
שלב מספר 1: מקשקשים ומדסקסים
לאדריכל יש אחריות רבה בניהול הפרויקט שלכם והשגת התוצאות הרצויות – אך לכם בתחילת התהליך הזה יש מחויבות אחת חשובה ביותר – לאתר את איש המקצוע שישרת את המטרות שלכם בצורה הטובה ביותר.
בשלב הראשון אתם תגיעו לפגישה ללא התחייבות אצל האדריכל, תשתפו אותו בתוכנית שלכם, בציפיות שלכם מהתהליך וכמובן בתקציב שאתם מוכנים להקדיש לפרויקט. זוהי ההזדמנות שלכם להתרשם מהאדריכל ומהיכולות שלו, לבחון את הדינמיקה ביניכם ולשמוע את ההצעה שלו לניהול הפרויקט. האדריכל יגבש הצעת מחיר על בסיס כל האינפורמציה שתספקו לו וימתין לאישורכם כדי להתקדם לשלב הבא.
חשוב לזכור, ככל שתהיו מדויקים יותר במפגש הראשוני הזה, תספקו אינפורמציה רחבה יותר על הכוונות והציפיות שלכם וכן תהיו כנים לגבי התקציב שלכם – כך תוכלו להבטיח שהתהליך כולו יתנהל על הצד הטוב ביותר.
לא בטוחים עוד בכל הפרטים האלו? זה לחלוטין מובן ומקובל בשלב המוקדם הזה בתהליך – אך גם במקרה כזה, חשוב להגיד זאת בכנות לאדריכל, לשמור על פתיחות מחשבתית ולהקשיב היטב למה שיש לו להציע לכם.
שלב מספר 2: מתכננים ומשרטטים
לאחר פגישת הייעוץ וההחלטה על שיתוף הפעולה עם האדריכל, תתקיים פגישה נוספת כדי לבצע תיאום ציפיות מדויק יותר בין הצדדים ולגבש תוכנית עבודה לפרויקט או “פרוגרמה” בשפה המקצועית, שתלווה אותנו בכל שלבי הבנייה או השיפוץ. בשלב הזה האדריכל יציג הצעה לסגנון הבנייה והעיצוב הכללי של הנכס ויפרט את כל המידע שנדרש לכם כדי להשיג תפיסה רחבה יותר של מה שמצפה לכם בפרויקט. השלב הזה חיוני ביותר לקביעת המסגרת התקציבית של הפרויקט ואופן הביצוע שלו בפועל.
שלב מספר 3: מפתחים את הקונספט
בשלב הזה, האדריכל נדרש לייצר את מה שנקרא בשפה המקצועית “תוכנית בקנה מידה 1:100”. התוכנית הזאת כוללת מידע מפורט על מבנה הבית וצורתו החיצונית והפנימית – מפלסים, קומות וקירות תומכים. זה אחד המסמכים החיוניים שנשלחים לרשויות לצורך קבלת ההיתרים הנדרשים לפרויקט. חלק מהאדריכלים מציגים ללקוח את התוכנית הזאת בהדמיה תלת ממדית כדי להשיג תפיסה טובה יותר של האופן שבו ייראה הנכס לאחר הבנייה.
שלב מספר 4: מגישים וממתינים
אחרי שראיתם כמה סקיצות, התדיינתם, שיניתם, תיקנתם והחלטתם – סוף סוף אפשר לברך על גיבוש התוכנית. בשלב הזה, האדריכל יגבש תיק עם כל המסמכים הדרושים לקבלת היתר מהרשויות, שנקרא בשפה המקצועית “גרמושקה” וכולל בין היתר נסח טאבו, פרטים של המהנדס שינהל את הפרויקט וכל התוכניות והשרטוטים הרלוונטיים. את התוכנית הזאת הוא יגיש לוועדה המקומית לתכנון ובנייה וכל שיהיה עליכם לעשות זה להמתין בסבלנות לאישור הבקשה.
שלב 5: מפרטים ומתעמקים
כעת האדריכל יגבש תוכנית מפורטת יותר לפרויקט – בקנה מידה 1:50. התוכנית הזאת כוללת מידע מפורט על האינסטלציה בנכס, הקונסטרוקציה, התאורה, החלוקה לחדרים, מדרגות, חלונות, דלתות, עובי הקירות ואפילו רהיטים שיכללו בפרויקט. לאחר מכן יגבש האדריכל תוכנית נוספת, מפורטת אפילו יותר, בקנה מידה של 1:20. התוכנית הזאת כוללת את עיצוב הפנים של כל חדר בפירוט נרחב ככל שניתן.
שלב 6: מפשילים שרוולים
כמו שהסברנו בהתחלה, אדריכל טוב יבחר להיות נוכח בכל שלב בתהליך הבנייה או השיפוץ – בטח כשמתחילים לבצע את העבודה בפועל. חשוב כי האדריכל יפקח על התהליך ועל העובדים כדי לוודא שהכול מתנהל בהתאם לתכונית שסיכמתם עליה בשלב התכנונים. רק האדריכל יכול להסתכל על העבודה במבט-על ולהבטיח שהיא מתנהלת על הצד הטוב ביותר.